Saltar al contenido
Portada » Blog » A maszk viselése az, ami miatt a létesítményeink folyamatosan működnek."

A maszk viselése az, ami miatt a létesítményeink folyamatosan működnek."

 • por

A maszk viselése az, ami miatt a létesítményeink folyamatosan működnek."

„A klinikai vizsgálatok során az oltás közel 91%-ban hatékonynak bizonyult a COVID-19 megelőzésében 5 és 11 év közötti gyermekek körében. A klinikai vizsgálatok során a vakcina mellékhatásai enyhék, önkorlátozók voltak” – mondta. – A leggyakoribb mellékhatás a fájó kar volt.

Az államok, gyógyszertárak, kórházak, orvosi rendelők és közösségi egészségügyi központok a múlt héten megkezdték az oltóanyag-rendelések leadását, ami lehetővé tette bizonyos adagok előre történő elhelyezését – közölte Zients hétfőn.

A Nationwide Children’s szuperhős témájú oltási klinikája szerdán megkezdte a COVID-19 elleni oltás beadását a kisebb gyerekeknek. A rendszerben 1800 adag volt kéznél.

Más oldalak megvárják, amíg tényleges injekciós üvegeik lesznek az oltóanyaggal, mielőtt kinyitnák a határidőnaplót. A Seattle-i Gyermekkórház tervei több klinikára is készen állnak a környéken. Csütörtökön nyitja meg a regisztrációt a keddtől kezdődő időpontokra.

"Minden attól függ, hogy mikor érkezik meg a vakcina a rakodó dokkunkra" – mondta Dr. Ruth McDonald, a Seattle-i Gyermekek COVID Sürgősségi Központjának vezetője. "Nem akarjuk, hogy a családunk ütemezzen, és utána le kelljen mondaniuk, mert nem kaptuk meg időben az oltást."

Utah-ban, Idaho-ban és Nevadában az Intermountain Healthcare hétfőn kezdi meg a védőoltás beadását.

„Felkészülünk arra, hogy a COVID-oltóanyagot a gyermekek számára kínáljuk a családi praxisunkon és a gyermekorvosi klinikánkon keresztül” – mondta Lori Abeyta, a COVID-19 vakcina egészségügyi klinikákon történő bevezetését vezető klinikai szakember. „A legtöbb rendelő a jövő héttől kezdődően fogad időpontot a betegek számára, de a szülők érdeklődhetnek a szolgáltatóknál, hogy megtudják az eljárásokat.”

Mikor lesz elérhető? Minden, amit a COVID-19 vakcináról és a gyermekekről tudni kell

Legyen tájékozott: Ne maradjon le a COVID-19 vakcinával kapcsolatos frissítésekről a Coronavirus Watch hírlevelünkkel .

A CDC szerint a felnőttek számára a COVID-19 elleni védőoltások körülbelül 70%-át a gyógyszertárakban biztosítják. Valószínű, hogy a legtöbb gyerek az orvosi rendelőben kapja meg az injekciót.

A magas vérnyomásnak nincs esélye a Welltone-nál – fedezze fel a különbséget a https://welltone-website.com/ oldalon.

A szülők több mint 60%-a azt mondja, hogy szeretné, ha gyermekei a szokásos orvosi rendelőjükben kapjanak oltást; A CDC kedden bemutatott felmérése szerint 34%-uk egy helyi gyógyszertárat részesít előnyben.

Országszerte az egészségügyi minisztériumok 95%-a azt állítja, hogy a helyi nagy gyermekgyógyászati ​​szolgáltatók biztosítják a COVID-19 elleni védőoltást gyerekeknek; A gyógyszertárak 83%-a azt tervezi, hogy iskoláskorú gyermekek számára is kínál oltást – állapította meg a CDC.

A Pfizer vakcina gyermekkori adagja egyharmada a felnőtt vakcináénak. Ez továbbra is két adagos sorozat, három hét különbséggel. A felnőttekhez hasonlóan a gyermekeknek is 15 percet kell várniuk az injekció beadása után, hogy figyeljék a mellékhatásokat.

A járvány kezdete óta 65 000 18 éves vagy fiatalabb gyermek került kórházba COVID-19 miatt, és 793-an haltak meg – jelentette szerdán a CDC. Az 5 és 11 év közötti gyermekek közül több mint 8300 gyermek került kórházba COVID-19 miatt, egyharmaduk intenzív osztályokon.

A COVID-19 okozta az elmúlt 12 hónapban az 5–11 éves amerikai gyerekek halálozásának 1,7%-át, és idén összesen 94-en haltak meg – jelentette a CDC.

A CDC szerint kedden 191 millió amerikai volt teljesen beoltva, ami az Egyesült Államok teljes lakosságának 57,6%-a.

Megtiltja a kormányzati szerveknek és az állami iskoláknak, hogy maszkot írjanak elő, kivéve, ha a COVID-19-esetek száma az egekbe szökik. Azt is megtiltja ezeknek a szervezeteknek, valamint számos magánvállalkozásnak, hogy kötelezzék a COVID-19 elleni oltást vagy az oltás igazolását.

A törvényjavaslat kivételekkel érkezik.

A magánvállalkozások, beleértve a magániskolákat és a büntetés-végrehajtási intézményeket, továbbra is tetszés szerint adhatnak ki maszkfelhatalmazást. A szórakozóhelyek, például a Ryman Auditorium már nem követelhetik meg a védőoltás igazolását, de megkövetelhetik a negatív COVID-19 teszteredmény igazolását vagy a résztvevőknél a COVID-19 antitestek igazolását.

Az állami egyetemek, amelyek többsége szövetségi támogatást kap, maszkot vagy oltóanyagot igényelhetnek, ha meggyőzik az állami ellenőri hivatalt, hogy ez szövetségi dollárba kerülne.

A szövetségi vállalkozók, a repülőtéri hatóságok, a Medicare vagy a Medicaid egészségügyi szolgáltatók, a tartós ápolási intézmények és a magánlakások továbbra is kérhetnek maszkokat és védőoltásokat.

Mit csinál az elsöprő számla?

Rendelkezései között a jogalkotási csomag a következőket tartalmazza:

 • Tiltsa meg a kormányzati szerveknek és az állami iskoláknak, hogy maszkot írjanak elő, hacsak nem állnak fenn súlyos körülmények
 • Tiltsa el a kormányzati szerveket, az állami iskolákat és számos magánvállalkozást az oltási követelményektől, de kivételekkel
 • Követelje meg az iskolákat, hogy biztosítsanak N-95 maszkokat vagy hasonló maszkokat az igénylők számára
 • Lehetővé teszi a kormányok és az állami iskolák 14 napos álarcos mandátumát, amely megújításra szorul olyan súlyos körülmények között – az elmúlt 14 napban minden 100 000 lakosra legalább 1000 eset –, amelyet jelenleg egyetlen megye sem ér el.
 • Megköveteli, hogy az engedélyező testületek dolgozzanak ki szabályokat az állami kormányműveleti bizottság jóváhagyásával, ha fegyelmezni kívánják az egészségügyi szakembereket a COVID-19 kezelések miatt
 • Lehetővé teszi, hogy azok, akik a COVID-19 elleni védőoltás követelménye miatt felhagynak a munkájukkal, munkanélküli segélyt szedjenek
 • Engedélyezze az egészségügyi szakemberek számára, hogy független döntés alapján írjanak elő monoklonális ellenanyag-kezelést
 • Engedélyezze az egészségügyi biztosnak a karanténra vonatkozó irányelvek kidolgozásának kizárólagos hatáskörét
 • Tiltsa be a közpénzek felhasználását a COVID-19 mandátumokhoz
 • Megköveteli a kórházaktól, hogy engedélyezzék a COVID-19-beteg legalább egy családtagjának látogatását mindaddig, amíg a családtag negatív tesztje a betegségre, és tünetmentes marad
 • Engedélyezze a szövetségi alapok elvesztésének kockázatát, hogy maszk- és oltóanyag-felhatalmazást adjanak ki, és állami pénzeszközöket használjanak fel mandátumokhoz, ha megkapják az ellenőri hivatal jóváhagyását.
 • Hagyja a kormányzót felfüggeszteni az egész törvényjavaslatot, ha akarja

Az üzleti csoportok rontottak

Számos prominens vállalkozás és csoport próbálta megállítani a lendületet ezen a héten, bár több törvényhozó szerint már túl késő volt az intézkedés.

Ám amikor az ipari csoportok tiltakozást indítottak a törvényjavaslat ellen, a képviselőház tagjai visszahívták a maszkokra vonatkozó előírásokat, lehetővé téve a magánvállalkozások számára, hogy megtartsák a maszkos mandátumot, ha úgy döntenek.

A Ford Motor Co., amely múlt hónapban jelentette be 5,6 milliárd dolláros befektetését Nyugat-Tennessee-ben, és megkapta, aggodalmát fejezte ki. A törvényhozók a múlt héten 884 millió dolláros csomagot hagytak jóvá, amely 500 millió dolláros ösztönzőt tartalmaz a detroiti autógyártónak.

"Nagyon aggódunk azonban a jelenlegi törvényjavaslat miatt, amely megtiltja a cégeknek, hogy maszkot írjanak elő" – mondta Gabby Bruno, a Ford kormányzati ügyekért felelős regionális igazgatója a szenátoroknak péntek reggel a The Tennessean által megszerzett szöveges üzenetében. "A maszk viselése az, ami miatt a létesítményeink folyamatosan működnek."

A Tennessee-i Kereskedelmi Kamara tiltakozott, akárcsak más üzleti csoportok egy csoportja. A Tennessee Trucking Association ötszáz tagja arra szólította fel a törvényhozókat, hogy szavazzanak nemmel az eredeti javaslatra.

A Független Vállalkozások Országos Szövetsége, amely ezen a héten legalább három levelet küldött a közgyűlésnek, figyelmeztette a képviselőket pénteken, ha a törvényjavaslatról kedvezően szavaznak, az károsíthatja a csoport által minősített szavazási eredményeket.

"Ez egy nagyon alkalmatlan időszak lenne a súlyos munkaerőhiánnyal, növekvő inflációval és jelentős ellátási lánc problémáival küzdő kisvállalkozások számára, hogy esetleges peres eljárásokkal nézzenek szembe" – áll a pénteki levélben.

A vállalkozások tiltakozását követően Chris Todd, R-Jackson képviselő olyan módosítást vezetett be a csomaghoz, amely lehetővé teszi a magánszervezetek, köztük a magániskolák számára, hogy maszkot írjanak elő. Elismerte a maszkok hatékonyságát a vírus terjedésének csökkentésében, összehasonlítva a maszkokat más biztonsági felszerelésekkel, például védősisakokkal.

"Úgy gondolom, hogy a vállalkozásoknak… képesnek kell lenniük arra, hogy biztonságban tartsák munkaadóikat" – mondta.

John Ray Clemmons (D-Nashville) képviselő elmondta, hogy a Tennesse-i üzleti csoportoknak látniuk kellett volna a csomagot. Ehelyett csak most kezdik ellenezni a törvényjavaslatot.

"Az üzleti közösség elveszti az eszét (a számla miatt), ahogy kell" – mondta Clemmons.

Todd Gardenhire szenátor, R-Chattanooga, megbüntette a vállalkozásokat, mert túl későn fejezték ki álláspontjukat.

– Hol voltak az elmúlt pár hónapban? kérdezte. "Nagyon fontos, hogy az emberek állást foglaljanak, de már régen állást kellett volna foglalniuk."

Bill aggodalmát meríti a demokratákból

A szenátus többségi vezetője, Jack Johnson, R-Franklin, aki a szenátus tárgyalási erőfeszítéseit vezeti, arra sürgette a szenátorokat péntek délután, hogy fogadják el az átfogó törvénytervezet szenátusi változatát, hogy elindítsák a hivatalos tanácskozási folyamatot a képviselőházzal.

Ez a "legjobb út az előrelépéshez" – mondta.

A folyamat azonban órákig elakadt péntek késő estig, mivel a szenátus és a képviselőház tagjai külön körökben zsúfolódtak a kamarák közötti tárgyalásokra. Időnként bementek a nyilvánosság elől elzárt hátsó szobákba.

A két kamara közötti végső megállapodást néhány törvényhozó továbbra is bírálta.

A szenátusi kisebbség vezetője, Jeff Yarbro, D-Nashville szombat reggel azt mondta, hogy a törvényjavaslat korlátozza az állami iskolákat abban, hogy ugyanolyan szintű védelmet kapjanak, mint a magániskolák.

"Elég felháborító, hogy itt alapvetően két családosztályt hozunk létre" – mondta.

A szenátor rámutatott a háromnapos ülés gyors voltára is, amely szerinte nem teszi lehetővé a teljes körű jogalkotást.

"Ez egy meggondolatlan törvényalkotási mód" – mondta. "Instabilitást és bizonytalanságot teremtünk."

Az állam kinevezi a hat legnagyobb helyi egészségügyi osztály igazgatóit

A másik vitatott törvényjavaslat, amelyet a Szenátus 25-3 arányban, a Ház 67-14 arányban fogadott el szombaton kora reggel, kizárólagos jogkört adna a kormányzónak végrehajtási utasítás kiadására és az egészségügyi osztályok irányítására egy világjárvány idején. A kormányzó kijelentheti a világjárvány kezdetét és végét, miután az Egészségügyi Világszervezet kijelentette.

Tennessee egészségügyi biztosa – a helyi egészségügyi osztályok helyett – kizárólagos hatáskörrel rendelkezik majd annak eldöntésében, hogy kit kell karanténba helyezni a COVID-19 világjárvány idején.

Átalakítja a helyi egészségügyi igazgatók kiválasztásának módját is az állam hat legnagyobb megyéjében.

A hatályos törvény, amely a 95 megyéből 89 megyére vonatkozik, előírja, hogy a biztosnak a megyei egészségügyi igazgatót a megyei polgármester hozzájárulásával kell kineveznie. Az új törvényjavaslat részletesebb eljárást ír elő, és mind a 95 helyi egészségügyi hatóságra vonatkozik.

A törvény értelmében a polgármesternek a biztos jelölési kérelmétől számított 10 napon belül három képviselőjelöltet kell javasolnia. A biztos a jelölteken kívül mást is kiválaszthat, de új személy kiválasztása előtt konzultálnia kell a polgármesterrel, és írásos magyarázatot kell adnia.

Érje el Yue Stella Yu-t a yyu@tennessean.com címen. Kövesse őt a Twitteren a @ bystellayu_tnsn címen.

Szeretnél még több ehhez hasonló történetet olvasni? Ha előfizet valamelyik Tennessee-i kiadványunkra , korlátlan hozzáférést biztosít a legfrissebb politikai hírekhez, podcastokhoz, például a Grand Divisions-hoz, valamint hírlevelekhez, személyre szabott mobilélményhez, valamint hozzáférhet a történetekhez, fényképekhez és videókhoz az USA TODAY Network napi webhelyein. .

Az olyan szülők számára, mint Beth Lewis, akik másfél évet töltöttek gyermekeik védelmével, ez egy versenyfutás a fiatalabb, be nem oltott gyerekeket egyre inkább megfertőző vírus ellen.

Lewis, az arizonai Tempe általános iskolai tanára szombaton időpontot foglalt le, hogy beoltassa két gyermekét a kisgyermekeknek szánt COVID-19 oltás e héten várható engedélyezésére. "A megkönnyebbülés könnyei" sírt. Aztán a múlt héten 8 éves lánya megbetegedett a COVID-19-ben.

"Hihetetlenül idegesítő" – mondta Lewis, akinek a családja a járvány során végig óvatosan, maszkoló és távolságtartó volt. "Még mindig abban a veszélyzónában van a gyerekek számára, mert nem elegendő felnőtt kapott beoltást ahhoz, hogy megvédje gyermekeinket. A gyerekeknek nincs ráhatásuk."

Noha Lewis is elkapta a COVID-19-et, hálás, hogy egyébként egészséges lányának úgy tűnik, hogy kisebb megbetegedése van, és 10 éves fia vírusmentes maradt, és szombaton megkapják az oltást.

Bővebben: Minden, amit tudni kell a COVID-19 vakcináról és a gyermekekről: Mikor lesz elérhető?

Más szülők, akik szeretnék beoltani általános iskolás korú gyermekeiket, felhívják a gyermekorvosokat, időpontot foglalnak oltásra, és kérdéseket tesznek fel velük kapcsolatban.

Contents

¡Haz clic para puntuar esta entrada!
(Votos: 0 Promedio: 0)
Comparte esta entrada en tus redes sociales favoritas